Eszterházy Károly Egyetem - Eger

Oktatási feladatok

A duális képzéshez csatlakozó cégek lehetőséget kapnak arra, hogy a saját igényeik szerint képezzék leendő munkatársaikat, ehhez azonban arra van szükség, hogy a felsőoktatási intézményekkel közösen átgondolják és kidolgozzák, milyen ismereteket szeretnének átadni és milyen készségek fejlesztésére fordítanak figyelmet.
A duális képzés cégeknél eltöltött gyakorlati időszakainak képzési programját az alapképzés tananyagához illeszkedve a vállalatok és a felsőoktatási intézmény közösen alakítják ki. A cég szakemberei minden olyan ismeretet átadhatnak, minden olyan készséget kialakíthatnak, amit egyébként hiányolnak a frissen végzett hallgatóktól. A hallgató teljesítményét, előre haladását a vállalat képzési programjában a cég a saját szempontjai és módszerei szerint értékelheti.
A képzésre fordítható idő a vállalatnál eltöltött időszakok révén a duális képzésben gyakorlatilag megduplázódik, így nem csak korszerű szakmai ismeretek elsajátítására, bővítésére van mód, hanem jut idő a készségfejlesztésre is. Az ún. „puha" készségek (soft-skill-ek), vezetési, prezentációs, tárgyalási készségek manapság elengedhetetlenek a munkaerőpiacon való sikeres elhelyezkedéshez. A cégeknél a hallgatók valós vállalati környezetben, valódi kihívások elé állítva, kiváló gyakorlati szakemberek támogatásával fejleszthetik ezen készségeiket.
A cégek számára hosszú távú befektetés a duális hallgatók képzése, ezért nagyon fontos, hogy a saját szempontjaik, elvárásaik szerint maguk választhatják ki őket, de ez még csak az első lépés a sikerhez. Ha a vállalatok kellő figyelmet fordítanak a hallgatókra, számítanak a munkájukra, már egyetemistaként, főiskolásként bevonják őket projektekbe és elismerik a teljesítményüket, olyan, a cég iránt elkötelezett munkavállalókat „nevelnek ki", akik a diploma megszerzése után további képzés nélkül azonnal teljes értékű munkatársai lehetnek a vállalatnak.

Akár százezer forintos ösztöndíj

Nálunk igazán érdemes jól tanulni, hiszen minden alapszak legjobb tanulmányi teljesítményét nyújtó hallgatója 100 ezer forintos havi tanulmányi ösztöndíjban részesül.

Több mint 100 képzés

Sok lehetőségünk van számodra! Tanulmányozd honlapunkat, hogy képzéseink között megtaláld az igazit.

Mi leszel?

Pályaorientációs tanácsadással segítünk, hogy a nagy kérdésre, magabiztos választ adhass!

Kövess minket